Image
Култура

Изложба на фотографии со традиционални носии

Изложбата на фотографии од традиционални средини и носии

кои се дел од книгата "Jugoslavien" од авторот Kurt Hielsher која беше поставена во Музејот на македонската борба во Скопје, сега достапна и за гевгелиската публика. Во организација на Дом на култура Гевгелија, истата ќе биде поставена во Народниот театар во Гевгелија.
На свеченото отвapање кое е закажано за 15.04.2019 година, со почеток во 19:30 часот, осврт ќе даде продеканот на универзитетот Гоце Делчев Проф.д-р.Владимир Јаневски. Додека пак уметниците на Ансамблот МАКЕДОНИЈА ќе ја збогатат со изведба на вокален перформанс.

Subscribe Our Newsletter

Amazing Deals, Updates & Freebies In Your Inbox

Анкета

Прашање
© 2018 Општина Гевгелија. All Rights Reserved.Development by Klik Veb Studio

Search