Image
Култура

ПРВО МЕСТО ЗА ХОРОТ НА СОУ„ЈОСИФ ЈОСИФОВСКИ“

Младинскиот мешан хор при СОУ „Јосиф Јосифовски“, на државниот хорски натпревар, го освои првото место.

На државниот хорски/оркестарски натпревар оваа година учествува 25 хорови од основните и средните училишта од цела Македонија кои на регионалните натпревари покажале најдобри резултати. Хорот на СОУ„Јосиф Јосифовски“ беше единствен претставник од нашиот регион на државните хорски и оркестарски смотри.

Настапите на хоровите ги оценуваше шестчлена комисија од професори, диригенти и претставници од Здружението на музички педагози на Македонија и Бирото за развој на образованието. Секој од хоровите покрај обавезните композиции, изведуваше и композиции по избор зависно од нивната техничка и интерпретациска подготвеност.

Средноучилишниот хор, под диригентсво на професорот Илија Атанасов, имаше прекрасен настап и беа единствениот хор кој освои највисоки 100 поени, со што уште еднаш докажаа дека се најдобриот училиштен хор во Македонија.

Subscribe Our Newsletter

Amazing Deals, Updates & Freebies In Your Inbox

Анкета

Прашање
© 2018 Општина Гевгелија. All Rights Reserved.Development by Klik Veb Studio

Search