Image
Култура

ПРВО МЕСТО ЗА ХОРОТ НА СОУ„ЈОСИФ ЈОСИФОВСКИ“

Младинскиот мешан хор при СОУ „Јосиф Јосифовски“, на државниот хорски натпревар, го освои првото место.

На државниот хорски/оркестарски натпревар оваа година учествува 25 хорови од основните и средните училишта од цела Македонија кои на регионалните натпревари покажале најдобри резултати. Хорот на СОУ„Јосиф Јосифовски“ беше единствен претставник од нашиот регион на државните хорски и оркестарски смотри.

Настапите на хоровите ги оценуваше шестчлена комисија од професори, диригенти и претставници од Здружението на музички педагози на Македонија и Бирото за развој на образованието. Секој од хоровите покрај обавезните композиции, изведуваше и композиции по избор зависно од нивната техничка и интерпретациска подготвеност.

Средноучилишниот хор, под диригентсво на професорот Илија Атанасов, имаше прекрасен настап и беа единствениот хор кој освои највисоки 100 поени, со што уште еднаш докажаа дека се најдобриот училиштен хор во Македонија.

Прашајте го градоначалникот

Image

Гевгелиски Магазин

Image
Гевгелија 130 години
nar-prav.png
gevgelijabiz.jpg

Subscribe Our Newsletter

Amazing Deals, Updates & Freebies In Your Inbox

Анкета

Прашање
© 2018 Општина Гевгелија. All Rights Reserved.Development by Klik Veb Studio