Image
Градоначалник

Биографија

Кратка биографија на Сашо Поцков, градоначалник на општина Гевгелија.

 

 

Роден 17.05.1966 во Гевгелија каде завршува основно и средно образование.

Дипломира 1989 година на Економски факултет при Универзитет  "Св.Кирил и Методиј" во Скопје.

Во 2000 година запишува постдипломски студии на истиот Универзитет и магистрира во 2003 година во областа МБА.

Oженет и горд татко на две полнолетни деца.

 

Професионална кариера :

Прво вработување во ,,ЗИК Винојуг" Гевгелија - сектор комерција.

Од 1997 до 1999 година е генерален директор на ,,ЗИК Винојуг" Гевгелија.

Од 2005 до 2014 година е вработен во,,АД Осигурителна полиса" како менаџер на експозитура во Гевгелија.

 

Политичка кариера:

На локалните избори 2009 година е носител на Советничка листа на СДСМ. Станува советник во Советот на општина Гевгелија и истата функција ја извршува до март 2013.

Од 2014 до 2017 станува пратеник во два мандати во Собранието на Република Македонија.

На локалните избори во октомври 2017 е избран за градоначалник на општина Гевгелија.

Прашајте го градоначалникот

Image

Гевгелиски Магазин

Image
Гевгелија 130 години
nar-prav.png
gevgelijabiz.jpg
© 2018 Општина Гевгелија. All Rights Reserved.Development by Klik Veb Studio

Search