Image
Сервис на граѓаните

Донирај

       Хуманоста е наша должност

       Развиваме  Социјално праведна Општина Гевгелија

       Ајде заедно да ПОМОГНЕМЕ на сите граѓани на кои им е неопходна помошта и поддршката во одреден период во нивниот живот. Oпштина Гевгелија го отпочнува проектот кој е подржан од Меѓународната организација УНХЦР и во соработка со ЈУ МЦСР Гевгелија ќе спроведува активности во насока  за надминување на социјалните проблеми кои се јавуваат кај одредени семејства, а  неповолно се одразуваат врз нивната добросостојба. Биди и ТИ дел од овие активности кои ќе спречат социјална исклученост и ќе го подобрат квалитетот на животот на граѓаните во нашата Општина.

 

Кои сме ние, која е нашата функција и како да станеш дел од овој помагачки процес?

      Ние сме Општина која се грижи за нашите граѓани и секогаш се стреми кон нови поразвиени практики кои навремено и ефикасно ќе одговорат на нивните потреби. За таа цел развиваме АЛАТКА која ќе ја раководи Општина Гевгелија во соработка со ЦСР Гевгелија. Оваа алатка ќе придонесе за навремено  детектирање и евидентирање семејства кои се нашле во социјален ризик и имаат итна потреба од одреден вид на помош (како облека, хигиенски пакети, мебел , покуќнина, електрични апарати, итн.) како и достава на потребната помош до целните групи.

      Ајде сите чинители заедно да чекориме во социјално праведна Општина, да ја покажеме општествената одговорност и да помогнеме онаму каде е потребно.

      Воедно праќаме порака до сите ВАС, граѓани  НВО, Граѓански здруженија, локални стопанственици, заеднички проактивно да ја користиме и развиваме оваа алатка, да  донирате доколку сте во можност, а наша задача е брзо и ефикасно да ја спроведеме донацијата до семејствата на кои им е неопходна.

     Првиот чекор да станеш дел од овој процес е да пратиш информации: вашето име и презиме, телефонски број за контакт, како и видот на помошта, донација која сте во можност да ја донирате на електронската пошта Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.. Во најкраток можен рок ќе бидете исконтактирани за истата цел од страна на одговорното лице во Општината. Вашите лични податоци ќе бидат заштитени согласно законските регулативи.

Донирај

© 2018 Општина Гевгелија. All Rights Reserved.Development by Klik Veb Studio