Image
ВЕСТИ

Продолжен рокот за аплицирање за земјоделски субвенции

           Владата на РСМ, со цел да им овозможи
на сите земјоделски стопанства да аплицираат за финансиска поддршка, го продолжи рокот за аплицирање. Пријавувањето на земјоделските производители за доделување финансиска поддршка во земјоделството за 2021 година, наместо до денес (31 мај), ќе трае до 30 јуни, 2021 година. Се известуваат земјоделците од општините Гевгелија, Дојран и Богданци дека електронското пријавувањето ќе се врши во просториите на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство- Подрачна единица Гевгелија.
           Се апелира до земјоделските производители  при поднесувањето на барањата за субвенции задолжително да ги почитуваат мерките за спречување на ширењето на Корона вирусот (носење маска, марама, бандана или сл. и одржување физичка дистанца).           

Прашајте го градоначалникот

Image

Гевгелиски Магазин

Image
Гевгелија 130 години
nar-prav.png
gevgelijabiz.jpg
© 2018 Општина Гевгелија. All Rights Reserved.Development by Klik Veb Studio

Search