B S

B S

Oдржана 3. форумска сесија за презентација на предлог-проектите за заштита на животната средина

            На 11 јануари 2023 година, во угостителската сала на СОУ „Јосиф Јосифовски“- Гевгелија, беше одржана 3. Форумска сесија во организација на Општина Гевгелија, за презентација на шесте предлог-проекти за...

Read more

Достојно одбележување на Патрониот празник на ООУ „Владо Кантарџиев“

Интерпретирајќи го старото минато, но во допир со актуелното- модерното, учениците, подготвени од своите наставници, по повод 100 години од раѓањето на Патронот, Владо Кантарџиев, им понудија на сите генерации...

Read more

Концерт на „Танец“ и премиера на арт-филмот „Огледало“

 Утре (21.11 2023 година), со почеток од 19.00 часот, во големата сала на Народен театар- Гевгелија, целовечерен концерт ќе приреди Националниот ансамбл за народни игри и песни „Танец“. Влезот е...

Read more

Прв форум во заедницата за најприоритетни проекти во општина Гевгелија

Општина Гевгелија во соработка со УНДП и Швајцарската агенција за развој и соработка, во рамки на Проектот: „Зајакнување на општинските совети“, започнува со реализација на Форуми во заедницата.Oпштина Гевгелија ги...

Read more

И годинава, десет стипендии за студенти на Медицинските, Машинските и Електротехничките факултети

 Општина Гевгелија, и годинава, ќе стипендира 10 студенти од општина Гевгелија запишани во прва година на Медицинските факултети- отсек Машинските и Електротехничките факултети во академската 2023/2024 година. Советот на Општина...

Read more
Page 2 of 5 1 2 3 5
Skip to content