B S

B S

Јавен повик бр. 01/2024 за избор на изработувач на ДУП за блок 15.12, блок 15.13 и блок 15.16, општина Гевгелија, со Стручна ревизија

Јавен повик бр. 01/2024 за избор на изработувач на ДУП за блок 15.12, блок 15.13 и блок 15.16, општина Гевгелија, со Стручна ревизија

Read more

Утре, 4. Форумска сесија во општина Гевгелија

            Утре (24 јануари 2024 година), Општина Гевгелија го организира 4. Форум во заедницата за гласање на еден или повеќе од шесте предлог-проекти од областа на животната средина, коишто граѓаните-...

Read more

На 29 јануари, 37. седница на Совет на Општина Гевгелија

Советот на Општина Гевгелија ќе заседава на 29 јануари 2024 година. На својата 37. седница, Советот на Општина Гевгелија ќе ги разгледува буџетските Предлог-Програми од областа на културата, спортот, социјалната...

Read more

Средба на градоначалникот Сарамандов со градоначалникот на Пеонија, Сионидис

            Градоначалникот на општина Пеонија, Република Грција, Константинос Сионидис, ја посети Гевгелија и оствари средба со градоначалникот на општина Гевгелија, Андон Сарамандов. На средбата, градоначалникот Сарамандов го изрази своето задоволство...

Read more

Богојавление- Водици 2024

Богојавление- Водици, во Гевгелија, беше одбележан со положување на чесниот крст во водите на реката Вардар. Во присуство на свештените лица од Гевгелиското Архиерејско намесништво, градоначалникот на општина Гевгелија, Андон...

Read more

Доизградба на фекална канализациона мрежа во Давидово

            Населеното место Давидово ќе добие комплетна фекална канализација. Во завршна фаза е доизградбата на два крака од фекалната канализациона мрежа во Давидово, со што се решава долгогодишниот комунален проблем...

Read more
Page 1 of 5 1 2 5
Skip to content