B S

B S

Oтворено новото прифатилиште за бездомни животни во Гевгелија

Од денес, почнува со работа новото прифатилиште за бездомни животни во Гевгелија. По изведувањето на градежните работи на објектот во непосредна близина на Прочистителната станица, исполнувањето на сите услови, согласно...

Read more

Соопштение за организирање на втора јавна презентација и јавна анкета за Детален урбанистички план за Урбан Блок 1.5, општина Гевгелија

Соопштение за организирање на втора јавна презентација и јавна анкета за Детален урбанистички план за Урбан Блок 1.5, општина Гевгелија Анкетен Лист Синтезен

Read more

Свечена академија за 70-годишниот јубилеј на СОУ „Јосиф Јосифовски“- Гевгелија

Во рамки на седмоноемвриската програма, СОУ „Јосиф Јосифовски“- Гевгелија со Свечена академија ќе го прослави 70-годишниот јубилеј од гимназиското образование во Гевгелија. Во Народниот театар- Гевгелија, утре (3 ноември 2023...

Read more

Со прес-конференција, најавена богатата програма за чествување на 7 Ноември

Во пресрет на општинскиот празник- 7 Ноември, Денот на ослободувањето на Гевгелија, се одржа прес-конференција во просториите на Народен театар- Гевгелија. Претставниците на културните и образовните институции: Mирјана Крстева Массетти,...

Read more

Бесплатен оброк за учениците од социјално-ранливите категории во Општина Гевгелија

Учениците од социјално-ранливите категории во основните училишта на подрачјето на општина Гевгелија од денеска ќе користат бесплатен оброк. По иницијатива на градоначалникот на општина Гевгелија, Андон Сарамандов, годинава, околу 50...

Read more

Потпишан Меморандум за соработка помеѓу Општина Гевгелија и „Макпетрол“ за имплементација на Кампањата „Крени глас против врсничкото насилство“

Општина Гевгелија се приклучи на општествено-одговорната Кампања на „Макпетрол“ „Крени глас против врсничкото насилство“. За таа цел, градоначалникот на општина Гевгелија, Андон Сарамандов и директорот на „Макпетрол“, Марија Јосифовска- Спасова...

Read more
Page 5 of 5 1 4 5
Skip to content