admin

admin

Локација

Општина Гевгелија се наоѓа во најјужниот дел од Република Македонија, на самата граница со Република Грција, на надморска височина од 64 м и на простор од 485 км2. Во општината...

Read more

Бетонирани нови улици и краци во Смоквица

Во Смоквица, бетонирани се нови улици и краци, како дел од акцијата на Општина Гевгелија за подобрување на патната инфраструктура во сите населени места. Градоначалникот на општина Гевгелија, Андон Сарамандов,...

Read more

На првиот училиштен ден, градоначалникот Сарамандов во посета на сите основни училишта

Градоначалникот на општина Гевгелија, Андон Сарамандов, ги посети сите училишта на подрачјето на општина Гевгелија, на првиот училиштен ден од почетокот на новата учебна година 2023/2024 година. Исто така, ги...

Read more

Систем 48

Извештај за резултати од Систем 48 за 2022 година Систем 48 (јануари-ноември 2021) Почитувани, Општина Гевгелија заради подобрување на ефикасноста и транспарентосноста на јавно достапните услуги и подобрување на квалитетот на услугите...

Read more

ТУРИЗАМ

Accomodation Restaurants, coffee bars and night clubs Покрај Гевгелија поминува една од најзначајните трансферзали со европските патишта, автопатот Е-75 и меѓународната железничка пруга Скопје-Солун, кои ги поврзуваат Средна и Источна...

Read more
Page 4 of 5 1 3 4 5
Skip to content