admin

admin

Демографски податоци за Општина Гевгелија

*Извор на податоци: Државен завод за статистика, МакСтат база на податоци од Попис 2021 Вкупно резидентно население, домаќинства и станови во Општина Гевгелија, Попис 2021 Табела 1 Вкупно резидентно население...

Read more

Градоначалник Post

Андон Сарамандов Градоначалник на општина Гевгелија Андон Сарамандов e роден на 30 ноември, 1981 година, во Гевгелија. Основно образование завршил во ООУ „Владо Кантарџиев“ во Гевгелија, а средно (Гимназија, Природно-математичка...

Read more

Бетонирани нови улици и краци во Смоквица

 Во Смоквица, бетонирани се нови улици и краци, како дел од акцијата на Општина Гевгелија за подобрување на патната инфраструктура во сите населени места. Градоначалникот на општина Гевгелија, Андон Сарамандов,...

Read more
Page 3 of 5 1 2 3 4 5
Skip to content